Mammaledighet....

Varför heter det så?! Hatar alla kommentarer man kan få om man råkar nämna att man är trött o sliten....ex: du ska väl inte klaga du är ju ledig....eller : nämen! är det ledighetskommitén??......eller : är du trött?! varför då?!
JAA!!! Jag är faktist lite sliten....ibland iallafall. Dom flesta tror tydligen att man får sova hur länge man själv vill,gå o lägga sig på kvällen när man känner sig trött,äta när man är hungrig,duscha när man känner att det behövs.....NÄ! Det FÅR man inte!  Man får äta när barnet har ätit....man får gå o lägga sig när barnet har somnat.....man får snällt kliva upp när barnet vaknar....även om klockan visar halv 5 på morron/natten......Men det är värt det! Konstigt nog,dom små liven skänker så mycket glädje,kärlek o skratt! Fast man har ju ett 24-timmars skift!



Hon är tillome värd varenda sekund av all smärta under graviditeten :)



Mannen som får ALLA att skratta! Konstigt men man glömmer verkligen allt jobbigt man har fått gått igenom....totsålder efter trotsålder......men oxå....skrat efter skratt!!!

Fredag

ja nu va de slut på en vecka till,imorron kommer mamma o Johan hit o ska hjälpa oss med en massa saker :)
Sen ska vi laga plankstek oxå,mmm va gott!
Igår var Angelika & Nova här på besök,Amelia o Nova lekte me varann. Anton var hemma hos en kompis o lekte sen hämtade jag dom vid tre typ så lekte dom här till kl 18.00.
Sen kom Carro för att färga mitt hår,det blev bra :)
På kvällen kom Linnéa o tog en kopp kaffe o en massa av dom goda kakorna som Carro hade bakat o lämnat här ;)
Idag ska vi upp till stan med Carro,hon ska köpa kläder,sen ska han bjuda på mat ;) Fast för att gottgöra det så bjöd jag henne på potatis o pannbiff igår.
Idag ska vi börja med välling på Amelia för hon orkar inte äta gröt på kvällen,vet inte varför,hon sover hela natten men jag vill ändå att hon ska få i sig lite mer än bara bröstmjölk,så nu blir det välling istället för gröt på kvällen,ska försöka få henne att äta lite rotfrukter o nötkött idag oxå,hon har ju levt på enbart frukt,gröt o puppe i över en vecka nu.
Ikväll kommer Jerry o hämtar Anton oxå,vet inte om vi ska göra någon fredagsmat,iså fall så får Jerry hämta honom senare så han hinner vara med,för han slutade ju 18.00 idag-kors i taket!!!
Nu vill Amelia ha lite mer puppe så hon får sova sen,kanske skriver lite ikväll.



Älskade barn!



Veckans badbrud!! Amelia i sin nya baddräkt :)


Babymassage idag igen :)

Ja det är andra gången idag redan,hoppas bara att Amelia är pigg o glad annars vet jag inte,hon har nämligen vart vaken mellan 3 o halv 6 inatt....vet inte varför,hon sa ju inget men hon låg o lekte o hade sig i sängen så jag är inte heller särskilt pigg.....
Igår blev det en liten shoppingrunda med barnen+ Linnéa o Kevin,köpte 4 bodys till Amelia o ville köpa nåt till Anton oxå bara för att hon fick massor,inte för att han behöver några kläder men för att det skulle kännas rättvist för mig,men han hittade ett nitarmband som han promt skulle ha istället så det fick han. Sen va jag på apoteket o köpte bröstvärmare,för ingen mer mjölkstockning här inte!!!! sen utrustade jag Anton med en reflex oxå som man kunde köpa på apoteket o ett läppsyl.
Fick mig ett gott skratt åt lille Kevin oxå....ungen svär ju som en borstbindare!!! kan faktiskt inte annat än skratta när den där lilla knallhatten säger -herre jävlar o pekar på en grisful 850....herregud va söt han är!!!
Snart kommer Peter hem för vi ska till örebro,han fick faktiskt åka på arbetstid för han måste ha nya saker till sin motor till passaten som Johan o han ska hänga i kälken till helgen,o mamma ska ta Amelia så jag får tvätta o städa i lugn o ro,hon skulle ta vagnen o GÅ ner till coop....för det skulle ju bli fint väder....men vagnen väger ändå som en personbil!!
Kanske är bäst att göra sig klar nu för Peter kommer vid kvart över elva o Amelia sover en stund nu så jag måste väcka henne så jag får i henne lite gröt innan vi ska åka för de va hon fööööör trött för imorse- tror jag det,lilla nattuggla!!
Annars blir det ljusparty hos Carro ikväll för mig o Amelia!!



Ser ut att göra ont!! Anton "tar" Johans näsa...o sen kommer han med sin lilla tumme mellan pekfingret o långfingret o säger- titt,jag har din näsa!! va söt han är!!!!



Rund & god :)

Babymassage

Ja de va vi på igår :) Angelika & Nova kom o hämtade mig & Amelia så åkte vi tillsammans,det var jättekul!
Amelia tyckte väl inte att det var så himla fränt att ligga still på rygg i en timme,men det gick bra ändå,fick sätta henne upp ibland. Så nästa gång är imorron,det ska bli kul!
Nu har jag äntligen skickat allt som jag har sålt på tradera,för sammanlagt 1600 det var en bra extraslant tycker jag :) + att vi har mer plats i förrådet nu :)
Idag blir det inte så mycket....Angelika & Nova kanske kommer,det vore bra om dom fick leka lite för dom såg verkligen ut som två riktiga busfrön på massagen igår-o så låg dom o tala me varandra med värsta pipiga rösterna!!
Annars ikväll ska jag till Linda o klippa mig,kan ju vara bra att vara lite stylad tills fotograferingen på söndag :) Lägger väl upp nåra bilder sen när vi får dom,vet inte hur länge det tar. Vi ska ju ta dopkort,familjebild,syskonbild oså en bild på bara mig o Amelia-men jag säger inte hur,det får bli en suprise ;)
Dopklänningen kom min moster hit med igår...ojojoj att det är på gränsen att hon kan ha den!! Den tredje knappen i bak kommer få vara öppen....min lilla klubba till bebis :) men jag vill ju så gärna använda den klänningen eftersom hela tjocka släkten typ är döpta i den,så den SKA jag ha på henne!
Snart är det dags att hämta Anton på skolan,jag tänker faktiskt ta bilen bort för jag är fortfarande inte frisk,o jag vill gärna inte få en lunginflammation innan dopet nu!
Nä nu ska jag slå på en tvättmaskin här.



Docka? Nä det är våran underbara dotter ;)



Volvomannen ;) Lilleman är bara 4 år här-guuuud så söt! ( Nu är han mer snygg liksom )

Söndag

Varför är man alltid sååå seg när det är söndag?? Det är liksom inbyggt,att om det är söndag så orkar man ingenting....
Igår kväll så spelade Anton o jag kort-finns i sjön,han vann hela tiden o kallade mig loser o sucker o så....hallå,han är bara knappt 7 år! Men idag var det min tur att vinna o då blir han skitsur! O jag kunde inte låta bli att skratta när han bara hade ett par o jag resten av kortleken,men d blev han helt galen! Jag sa att jag inte ville spela med honom nån mer gång men han lovade att skärpa till sig så vi kunde spela senare ikväll iegn,han är nämligen ledig från skolan imorrn så jag tänkte nog spela nån omgång kort med honom o sen se den nya Disney filmen Bolt som jag tog hem igår.
Jag laddade oxå ner ett gratisprogram där man kan vattenmärka sina bilder (inte de du länka syrran för det var skitavancerat) så simpelt var det att göra det så nu har jag det fixat oxå!
Imprrn hoppas jag att jag har fått in alla pengar för grejerna som jag har sålt på tradera för hela huset är fullt med paket som ska skickas nu! Men alla har ju inte hört av sig o då kan jag inte skicka varan....
Imorrn är de dags för Babymassage :) det ska bli kul-Angelika & Nova ska oxå dit ,får se vad puppis tycker om det.
Nu har hon sovit i sin egen säng tre nätter i rad-hela nätter oxå! Känns ganska konstigt på morron då att inte ha ammat nåt alls....men jag vänjer mig nog.



Aa.....va gör han här då?? Jovisst han hjälper mig att poléra mina fälgar inför en utställning.

Nybadad i pappas famn :)




Jourcentralen...

Idag har jag vart där med Amelia för hon vaknade imorse o va helt igensvullen i högra ögat. Jag rinde juoren o fick en tid 13.40.....14.10 började Amelia bli både trött o hungrig....o jag hade ingen amningsnapp med mig....men jag fick iaf låna ett tomt rum för att försöka amma lite,efter många om o men så tog han bröstet fast att det inte fanns nån napp. Så hon åt ordentligt,sen somnade hon nästan....14.50 hade vi fortfarande inte fått komma in till doktorn....15.10....Amelia Bäckman varsågod. A visst tänkte jag,REDAN?! Men det var iallafall ingen fara med hennes lilla öga,förkylningen har satt sig där oxå,så det är bara att vänta ut det. Värsta vidriga läkaren var det,han hade blodstänk på sig,det är ju synd o tvätta sig o byta kläder,fy så äckligt det var!!  Men nu ska jag installera en amningsnapp även i väskan så jag har en där oxå jämt,jag brukar ju ta me den OM jag vet att jag ska vara borta längre stunder,men det trodde jag ju iinte idag eftersom vi hade fått en tid.
Senare sen ikväll är det dags att duscha för Amelia,hon tycker det är så himla kul! Det är mysigt att duscha med henne,för i badkaret blir man ju halvt ihjälslagen av henne för då är hon sjövild.
Anton har vart nära på att krypa ur skinnet idag,för han har såååå tråkigt säger han-så nu går han & jag varann på nerverna här,han är verkligen överallt!! O jag vet inte huuuur måååånga gånger vi har sagt att man sitter ner i soffan,men det fastnar liksom inte-han står på huvet,slår kullerbyttor,gör volter,ligger på ryggstödet....I SOFFAN! Han har drage sig i golvet ett X antal gånger men han lär sig ändå inte....snart händer det väl nåt allvarligt när han ramlar ur för det sitter ju ett element brevid soffan,o ajajaj om han klappar huvet i det.
Blir väl kanske nån bra film här senare ikväll när barnen har somnat,måste kolla efter den nya Disney filmen Bolt...den verkar ju jättebra! Nä nu ska jag gå o göra kaffe så vi får äta efterrätt!




Lilla underbara.....




Den här extremt söta bilden stal jag på hans fasters blogg ;)

Favoritbilder!! (några av alla 2000 kort jag har på mina barn)



Mina små gryn!




Det här kortet tog jag alldeles nyss :)




Hitlerbaby! Så kan det gå när man trynar ner hela ansiktet i katrinplommon!!




Hur söta kan dom egentligen få vara?!




Anton 3 år...han äter en sur godis,därav den snygga minen ;)




Lilla Loppan knappt 1 månad....va söt :)




Förra julen hemma hos Jerry,en riktigt god pepparkaka vill jag lova!




Nää hon liknar väl inte en docka....




Eskimåbebis :)




En riktig liten gentleman va? Förrförra julen var det här




Mitt eget charmtroll!




Snacka lilleman! 2,5 år bara var han här!




Avslutar med det här,dom kan helt enkelt inte bli mer perfekta,Mammas änglar!!


Så där nu har jag delat med mig lite av mina favvobilder :)

BILDERNA PÅ MIN BLOGG FÅR INTE KOPIERAS UTAN TILLÅTELSE FRÅN MIG!!!

Snart natten

Jaa så fort barnen har somnat så ska jag gossa ner mig på kudden...min förkylning har tagit om,känns som om jag skulle ha stora dammråttor i näsan typ för de killar så! O lilla Loppan har samma bekymmer,han gnuggar sin lilla näsa så den ser ut som ett smultron tillslut.
Idag när jag skulle hämta Anton så lånade jag Jims bil-han har ju köpt sig en Audi....när vi hade släppt av Jim hemme hos Zacke så frågade Anton vems bil det var....ja det är morbrors sa jag då. Va?! skrek Anton.har han bytt till sig den här mot en volvo?!?! Ja det har han sa jag då mumlade det i baksätet,hmmm. Gissa om jag fick kul!! Det är verkligen FOLK av min son! Han älskar volvo precis som mamma! Hehe.
Sen väl hemma igen så kollade Anton på TV....då säger han efter en stund : mamma vet du va....de var en som ramlade utan kläder i en massa taktusar (kaktusar) o då va de färdigt igen! Jag skratta så jag höll på o dö. Lilleman,han får alla att dra på munnen han!
Jag har sålt grejer på Tradera för drygt 1500 på två dagar nu! Har sålt alla mina hästgrejer som jag ändå inte behöver nu när hästarna är borta,sen har jag en massa andra auktioner igång på barnkläder nu oxå som går framåt :) Är rätt bra o få in lite extra på sånt som ändå bara ligger o skräpar. Men det var arbete med o skicka vinnarmail o betalningsuppgifter o sen tvätta o packa allt vill jag lova,sen hålla koll vilka som har betalat o så vidare,men det är det allt värt när pengarna rullar in,är ju verkligen behövligt nu till dopet o så. Har fått en klänning uppsydd till Amelia som hon ska ha på dopfesten-javisst en som jag köpte en nysydd klänning av på Tradera-den passade tyvärr inte så jag frågade om hon kunde sy en till fast större o de kunde hon så jag beställde två stycken i olika tyg :) Hon sydde även lapptäcken till barnvagnen på beställning,så jag berättade om mina önskemål så vi får väl se vad det blir. Sååå fina lapptäcken som hon skickade bild på till mig kan det inte bli annat än bra! Kul o ha nåt till Puppis som ingen annan än bara hon har :) Amelia ville inte sova....nu sitter hon o kollar på TV med Peter....hon sov lite för sent förut...mellan 21.00 o 21.30 när jag väckte henne,hon får ju gröt vid 21.00 annars men hon var så trött så hon bara skrek,lille kraken. Hon har föresten sovit i egen säng nu i två nätter-fast så nära min säng att jag kan känna henne andas,men det är ändå i egen säng,det är framsteg,både hon o jag sov så mycket bättre då. Nä jag tror jag får prova med lite mer puppe till Amelia nu innan hon väcker grannarna....det är ju dumt o slå igen sina blå för dagen när man är så trött så man har överlevnadsångest...det tycker iallafall Amelia.



Gott med majsbågar!



Måste skärpa till mig

Ja de får jag göra nu...jag som klagar på mamma o Carro att dom aldrig uppdaterar sina bloggar...oså är jag inge bättre själv :)
Nä men ibland så har man bara ingen som helst lust att skriva.
Ska väl skriva lite om vad som har hänt....Amelia kan sitta upp till ett par minuter själv nu :) Hon kan oxå knalla bakåt i gåstolen....hon blir bra förbannad när hon kör fast i nåt hörn nånstans vill jag lova! Nu har lilla puppis blivit snorig,hon vaknade vid 4 imorse o va jättesnorig så till slut fick jag ta upp henne o lägga henne på skötbordet o ge näsan en omgång av näsfrida-det var inge poppis! Men när vi var klara så fick jag ett solskensleende-jättesött-men inte vid 4 på morron! Men sen åt hon av båda på mig sen försökte hon sova men vid det laget var klockan närmare 5 o snoret tillbaka....så det var samma procedur igen med näsfrida. Sen bortåt halv 7 så somnade hon o då skulle väl äntligen jag få sova-trodde jag-nä för då började Peter o snarka så han lät som en ångvält o när jag buttade på honom så vakande väl den lilla till en sväng igen,men somnade om ganska snabbt. Jovisst så jag känner mig rätt död idag faktiskt. Annars igår så var jag ute med Zacke o övningskörde en stund,o Gittan passa Amelia så länge,jag bad Zacke att hon skulle köra mig till Willys så jag kunde handla....ni skulle ha sett hennes blick! Ska jag köra i stan menar du?! Sa hon...ja svara jag varför inte,det gick så bra så,sen bar de in i mc-driven o sen till kronhallen oxå,det gick jättebra,är riktigt stolt att det är jag som lär henne att köra ;) Du är så duktig gumman!
Sen igår kväll så kollade vi på film med bror o Zacke,sen var de natten.
Nu ska jag passa på att ta ut min hund en sväng när liten sover en stund.



" Har ni sett vilken fin matta jag har under mina fötter?!" Hon slutade ine att stirra på mattan så den fick vi ta bort men då halkade hon ju så....




Så fruktansvärt gullig! Här är vi på Bamseland i Kolmården sommaren 2007-Masken-som lilleskutt :)



Javisst har jag blivit dålig på att uppdatera?!

Har haft en del annat att stå i liksom.....
Jag har haft mjölkstockning.....ajajaj! Efter ett par dagar så lossnade det tack o lov,o då kände jag mig helt yr så skönt var det!! O Amelia blev glad hon med såklart!
I helgen har det inte hänt så mycket,Linnéa o Kevin va här en sväng i lördags o stannade på mat,kina mat blev det....jag kommer bli smällfet......så som vi äter,i fredags grillade vi revben i ugnen o gjorde eget vitlöksbröd till det...mumma va det,Jerry som kom för att hämta Anton vid 20 över nio hade tur o fick sig lite han med. Igår tog vi det mest lugnt tror jag ( jag lider av alzeimer light pga: amningen ;) men jag tror det var rätt så lugnt igår...eller ja,Carro o Harley var här en stund o Harley fick prova att dra däcket Diva har börjat dragit,det gick bra,sen när det var Divas tur så fick vi lasta lite tyngder för hon har fått in snitsen nu vill jag lova,o trött blir hon. Mamma o Johan kom förbi oxå o tittade på-hallå-världsrekordet i Weightpulling ligger på 1100 kg!!! O det är en pitbull som har det,så styrka det har dom!!
Amelia fladdrar runt i hela huset här känns det som...jag lägger henne på filten brevid mig....sen är hon borta vid soffan helt plötsligt låååångt utanför filten....o nu ligger hon vid teven....hon får väl hållas. Igår satt hon själv i typ 2 minuter,va söt hon var! Sen fick hon duscha med mig för första gången oxå,det var skoj tyckte hon för hon skrattade så det ekade i duschkabinen!
Det händer så mycket med henne nu så man hinner inte med riktigt känns det som.
Jag har fått tre utmärkelser!!
En av Emma & Nova- prettyblueeyes.blogg.se
En av Linnéa & Kevin Linneasundquist.blogg.se
En av Angelika & Nova Angelicasundh.blogg.se
Så himla rart av er att ge mig såna :)

                                                  
                                                     Titta va fin den är :)


Reglerna för Awarden är enkla. Jag som har mottagit Awarden, lägger upp den på min egen blogg, länkar till bloggen som jag har fått den ifrån. I min tur delar jag den vidare till ALLA Mammabloggar som jag tycker förtjänar den! Lämnar såklart ett meddelande inne hos Dem, om att de har fått den!

O jag vill ge tillbaka den till dom fina människor som jag har fått den av:
Linnéa
Angelika
Emma
Sen till två andra mammor vars bloggar jag läser varje dag
www.storken2008.blogg.se
www.rhu.blogg.se

Jag har ju en bloggritual varje dag-jag går igenom mina länkar,sen www.prettyblueeyes.blogg.se o så dom jag skrev där :) Inte så mycket att läsa om på carros blogg men...... ;)

Nu ska jag gosa lite med min puppis här.



Hon somnade nakenfis på golvet-va söt!



O så en blid på Mannen hela dagen! Älskade unge!! Va söt han är!!





Kallt som fasen!

O vem har beställt den här kylan?? 13- ute ju! O peter gick upp själv med Anton imorse oxå men när dom skulle åka så startade inte min bil....så krakarna fick ju gå,mina älsklingar!  Måste sätta bilen på laddning för det är batteriet som krånglar ibland när det blir såååå kallt.
Igår kväll så pälsade jag på mig massa kläder-proppa mig full med alvedon-o drack en stor kopp te,sen åkte jag till garaget med Linnéa för att tvätta min bil. Jösses vad skitig den var! Det hade etsat sig fast-så den kändes som sandpapper o de fick vi inte bort huuuur mycket vi än gnuggade....hjälp tänkte jag,vad gör jag nu?? Den som inte går att maskinpoléra.....men sen ville jag lägga blötvax på den så det gjorde vi,då upptäckte jag att om man gnuggade riktigt hårt med det så släppte dyngan. Sen dammsög vi bilen-tvättade med ajax inuti o i dörrgångarna-sen putsade rutor-så jag kan lova att den blev som ny! Fast bättre :) Sen flabbade vi ju oxå såklart-man kan inte göra annat ihop med henne :) Det tog dryga två timmar i garaget,sen ville vi åka till Mc-donalds o ta en kopp kaffe....väl där så ser Linnéa en mycket bekant person....hon tyckte det blev jobbigt så hon slet väl på sig ett par solbrillor i mörkret i bilen-för att då tyckte hon att hon var hemlig ;) För då skulle inte personen i fråga veta att det var hon som var med mig.....fast att hon hade ju sagt det till personen tidigare på dagen-klyftigt gumman! Jodå vi hade så roligt så ni kan inte ana.
Idag får vi tillbaka Diva-fick ett sms igår om att dom inte kunde ha kvar henne-men dom stog ju ut i 9 dagar iaf....vi har stått ut i två år......men det ska bli skönt att få henne tillbaka för vi saknar henne så.
Idag ska mamma komma hit,hon brukar sluta tidigare för att hälsa på oss på fredagarna :) men idag behöver hon inte gå (o bli flåsig o blossig o söt) för hennes arbetskamrat skulle köra hit henne. Ska hjälpa henne att hänga ut lite grejer på tradera,det gjorde jag igår-satt ut mina hästgrejer som jag inte har nån nytta av,o auktionerna rullar på :) Nä nu ska jag värma mitt hjärta här i soffan,han är verkligen flåsig,blossig o söt nu-Peter,min älskling!



Anton & Tindra



Titta vad hon tycker att den är fin :)

Peter hemma från jobbet...

Javisst,jag fick ringa honom igår o be honom komma hem för jag mådde såååå himla dåligt! Det känns som om kroppen är gjord av-ja jag vet inte vad o så blir jag helt yr när jag rör på mig,sen får jag inte ner febern helt heller-bara till 37.8 :( Gick upp igår morse o kände mig dyngdålig men tänkte att det kanske skulle gå över om jag tog alvedon.men de gjorde de inte,kändes jättejobbigt att ringa Peter o be honom komma hem men jag var tvungen-inte för att barnen var jobbiga,nä för dom var som två änglar hela dagen igår,utan för att det kändes som om jag skulle ramla omkull när jag reste mig. Men han kom iallafall hem vid halv 3 o han kommer vara hemma idag o imorrn oxå så jag har chans att få vlia lite om jag känner för det. Igår var det ju så fint väder så Peter sa till Anton att han fick åka 4-hjuling o motorcykel om han ville-o Anton bara: du skojar va?! Va nej sa Peter vill du det? JA!!! skrek Anton då så dom åkte nån timme här ute igår,jag kände mig lite bättre då en sväng så jag pälsade på Loppan o bylsade ner henne i vagnen o tog med henne ut för att titta på när dom åkte,så Lopaan satt upp i vagnen o tittade o skrattade åt dom :) Sen somnade hon så gott en stund. Dom var som små änglar hela dagen igår verkligen mina barn,Anton lade sig utan tjaffs vid 20.00 o Amelia låg nakenfis på vardagsrumsgolvet o talade o skrattade i över en timme,sen tog jag på henne blöja för det var dags för kvällsgröt,då fick jag värsta mördarblicken av henne sen började hon träta på mig-så direkt efter gröten så fick hon ligga nakenfis nån halvtimme igen tills det var dags för kvällspuppe,sen somnade hon så gott vid puppen runt halv elva. Innan vi la Anton igår byggde vi pussel med honom,han fick ju två stycken i julklapp som han inte hade öppnat än-det ena var lagomt för mig-det innehöll bara 25 bitar,det var snabbt överstökat-det andra var ett 3D pussel med 120 bitar....det slutade med att Anton tröttnade o jag blev snurrig av att titta på bitarna så Peter satt o byggde själv,men när Anton o jag hade äte kvällsmat så hjälpte vi till ändå o det blev klart lagomt till läggdags. Inatt har Amelia krånglat lite,jag ammade o trodde hon skulle somna om som hon jämt gör men nej då hon hade bestämt sig för att vara vaken o sparka på mamma istället,sen förde hon en djup diskussion i mörkret oxå,gud va trött jag blev på henne,tillslut erbjöd jag andra bröstet oxå,då blev hon iallafall trött efteråt o ville ligga o mysa o tryna med puppen-så det fick hon,o jag låg o lyssnade....o hörde inte en enda bil-det betydde att de inte ens var morron på långa vägar. Tillslut så somnade hon,o Peter smög upp själv med Anton imorse o väckte inte ens mig-han hade hört Amelia inatt o tyckte jag skulle få sova-va söt han är min underbara älskling. Det hade gått jättebra med Anton,inget strul alls när jag inte var med....så det är nog bäst att jag får ligga kvar varje morron tills Anton har klätt sig o ätit ;) Men när Peter var inne o klädde på sig så vaknade jag-hönsmamma vet ni,var ju tvungen att gå upp o checka av Anton-vad han hade på sig-om han borstat tänderna-o tagit vitamin....allt var okej utom vitaminen,så den gav jag honom,dom klarar det där galant mina karlar utan mig :)
Önskar jag kunde må bättre ikväll för Linnéa erbjöd sig att följa med o tvätta o städa min bil i garaget med mig-skulle ju vara jättekul o få göra nåt bara hon o jag-utan barn,men det är ju uteslutet om jag ska må så här-det är ju typiskt!
Idag blir det kinamat till lunch,det var Anton som fick välja mellan det o pannbiff-det var ingen tvekan-friterat fäskkött med wokade äggnudlar ville han ha,o mamma sa han: glöm inte att jag vill ha räkchips oxå.....nä jag vet sa jag det ska du få. Då får det väl bli pannbiff eller köttbullar imorrn istället.
Får se sen om jag återkommer med nåt kul som Anton har sagt.....



Har bara videoklipp när Anton åker på sina motorleksaker....inte så konstigt kanske han kör ju som en galning
Här var vi på bilträff i karlstad :)



Mmmm...katrinplommonpuré....det är Puppis o alla pensionärersom äter det varje dag :D





Lilla Anton

Ja han säger ju verkligen nåt kul varje dag....ska börja skriva in ett litet inlägg om hans bravader här på bloggen varje dag så jag får dela med mig av det roliga till er. Iförrgår,så sprang han runt som en vettvilling härinne o jagade Tindra,runt i vardagsrummet o sen ut i köket...till en början gick det bra men sen blev han ju sjövild så jag sa till honom att det räcker nu-men utan resultat-han fortsatte o gni ikring,så till slut sa Peter-Anton! Det räcker nu innan du ramlar ikull o sopar huvet i elementet! O Anton svara med en iskall blick o röst- Ofta det har jag aldrig gjort förr!! Sen fortsatte han....o Peter blev sittandes likt en fågelholk vid köksbordet,o ajg skratta så tårarna spruta. Igår var det dags för en rolig kommentar igen-Han sa: Mamma-jag längtar efter Diva. Jag me svarade jag. Ohh,mamma kommer du ihåg när Diva var liten valp?? Ja svarade jag,va söt hon var! O Anton säger: Jaa det var tider det du mamma! Då var det färdigt igen,jag skrattade så jag höll på o dö! Herregud! Var får han allt ifrån?! Han är ju bara 6 år ju! Lilleman har svar på allt han...undrar vem han har fått det ifrån ;)
Idag ska jag vika all tvätt....det gjorde jag inte igår-orkade inte. Men idag måste jag för det är två tvättställningar o två smetfulla IKEApåsar,Peter var ju så duktig o tvättade o tumlade allt-men sen hände inget mer så det där är nog lagomt skrynkligt vid det här laget.
Camilla-Fredrik o Jennifer var ju här igår o hämtade saker till den lilla-som inte kommer att komma än på ett tag....är nästan 100 på att hon får gå över,hon har ju inte ens haft nåra förvärkar-hon har inte ont nånstans....vilket flyt-sen är hon inte alls stor heller. Jag frågade henne om hon inte var trött på att vara gravid nu (för det blir ju alla dom sista veckorna) men hon bara log o sa: nää jag tycker det är rätt lugnt :) O jag bara-syrran-det är nåt fel på dig.....sista tiden med Amelia så kände jag: Skit i barnet-jag gör vad som helst bara magen försvinner!! Den STORA otympliga kulan! Med Anton kändes det inte liiiika jobbigt men då blev jag ju igångsatt så. Men utan allt krångel när Amelia låg i kulan så hade det säkert varit annorlunda,jag ska skriva en berättelse om den tiden här så småningon har jag tänkt. Nä nu vill Amelia ha lite morronpuppe nummer 2.



Där var det lugnt än så länge-men 14 veckor kvar....



Inte lungt längre.....där var det 9 dagar kvar......9 långa,tunga dagar.



Men jag är fullt nöjd med resultatet!!

Besök idag

Japp,idag kommer min höggravida storasyster o hennes karl hit för o hämta saker till lilla bebisen som kommer om tre veckor typ:) Men hon är inte större än va jag var i vecka 34.....somliga har tur dom. Igår på BVC gick det så där....Amelia blev JÄTTELEDSEN när hon blev stucken.....2 gånger dessutom,för vi extravaccinerar ju mot hepatit o livmoderhalscanser,fy va jobbigt det var att se STORA tårar rulla nerför hennes små äppelkinder. Hon vägde 6745 gram o var 65 cm lång,så hon växer så det knakar. Idag är Jerry snäll nog att hämta Anton på skolan åt mig så jag slipper gå när jag har feber för Peter kunde ju absolut inte vara hemma nåt mer....helt otroligt o sen när han kommer ner är det likförbannat inte så himla mycket att göra,det är bara nåt dom inbillar sig. Vi provade att ge Amelia mat med kött i igår-det gillade inte Amelia!! Fick kasta allt o ge henne morot som vanligt igen,får prova igen om nån vecka så får vi se,sen har vi provat att ge banan,det var mumsigt....efter några roliga grimaser :) Annars så äter hon bara morot till mat,men dom flesta frukter slinker ner iallafall,o så gröten oxå såklart,efter varje tugga man skyfflar in så säger hon-mmmm sen ler hon :) Gud så söt! Igår städade jag här,det var behövligt,sen ägnade jag mig åt att spela TV spel med min underbara Anton. Jag lovade att vi skulle spela lite idag oxå så jag får vika all tvätt medans han är i skolan så jag har tid......men det är rätt kul det där Legostarwars spelet som han har faktiskt. Bäst att jag sätter igång här med tvätten innan lilla Loppan vaknar.



Underbara små liv!!



Tv-spelskväll i Antons rum....men häe testar han sin nya radiostyrrda bil,det är den Peter o Amelia tittar på :)



Såååå mysigt att vara nakenfis!



Åh!! Katten!! Alltid lika intressant



Så här såg det ut första gången vi åt chokladmousse....han mådde illa sen....andra gången åt han en normal mängd vill jag lova!!





Stackars lilla Amelia...

Idag har hon haft det så där jobbigt igen,inte lika som i förrgår men hon har gnällt o vart lessen till o från,det är inte likt henne :( Men idag var ju Peter hemma så det va ju lugnt,o han ska stanna hemma imorrn med för Amelia ska ju få sitt 5-månaders vaccin....fy,äh det gick så bra sist så det är nog ingen fara. Idag har jag inte gjort så mycket mer än att laga mat o amma o bytit nån blöja typ för jag har fått feber o känner inte för nåt annat än bara ta de lugnt. Men nu blir det film med Älskling+ostbågar :) Amelia tar en lur i vagnen,men vaknar nog snart för lite puppe o sen är det natten för henne med,Anton lade jag vid 20.00 o jag tror att han redan sover....nä vi ska slå på filmen här men jag återkommer imorgon när vi har vart på BVC.



Min lilla Dotter

Verkar som om min lilla dotter har låtit sin mamma vila upp sig lite idag,hon vaknade med ett leende på läpparna eller jag i hela ansiktet som inte var av denna värld,jag säger ju att jag har personliga änglar,mina barn ;) Hon har vart glad hela dagen idag faktiskt,Anton skulle till badhuset med sin faster o vi tog med oss Tindra o åkte till djuraffärn för att köpa mat till henne. Efter det åkte vi o hälsade på Diva lite,hon hade det bra,men när Peter var där igår med hennes mat så dissade hon honom totalt så han va jätte nere för det igår...men jag sa,vad tror du han har gjort med henne hela dagen idag??? han som inte jobbar eller har nåt annat som tar hans tid??? Jo hållt på hela dagen med henne så klart! Mycke riktigt idag blev hon glad när vi kom dit,för då hade dom inte arbetat nåt än,igår hade dom vart med Karin o hennes boxer Shane/Chain....hur skriver man??? Jaja iallafall,o Diva o hon hade busat o lekt som attan i skogen o kampat om en gran :) Så det var klart då att hennes energi inte räckte till när husse kom igår kväll med maten. Föresten,jag har ju glömt att skriva att amningen går som på räls nu igen :) Jag bara kom på att jag skulle pröva amningsnappen igen (hon har ju ratat bröstet i en o en halv månad) o det funka!!! Synd bara att jag inte kom på det tidigare att det kunde vara det hon vill men bättre sent än aldrig,så nu ammar jag 4 gånger om dagen i cirka en halvtimme åt gången o en gång på natten det känns så skönt! O idga har den riktiga mjölkmängden återkommit oxå nu när hon tömmer brösten varje gång,det spänner tillome i dom om det går för länge emellan,spänningen försvann ju eftersom hon åt så dåligt på mig o i o med det så minskade ju mjölkproduktionen,men den är så varmt välkommen tillbaka:) Ni som ammar tycker väl att jag är helt dum i huvet som blir glad för läckande,spännande o ömma bröst,men efter allt strul vi har haft nu en sån lång tid så känns det helt underbart att det går bra igen så det verkar som att jag får amma i 6 månader trots allt. Tacka gud för att jag inte gav upp förra veckan som jag tänkte,nu när det går så bra igen. Idag har hon kommit på att man kan sitta o låtsas att man hostar för då släpper mamma o pappa allt dom håller i o kastar sig handlöst över henne....hon är allt bra söt när hon kommer på saker,sen satt hon upp själv i en halv minut eller nåt sånt sen kan hon ta sig lite framåt när hon ligger på mage,vet inte hur jag ska förklara hur hon gör men hon ser bra rolig ut iallafall,rumpan rakt upp i luften typ :D Sen idag när vi satt o åt så började hon med pincettgreppet efter en liten smula som låg på bordet,ja nu går det undan i utveclingen vill jag lova,hon kan- vända sig från rygg till mage-vända om igen-ta sig fråmåt på nåt roligt sätt-få uppmärksamhet genom att göra sig hörd på vissa sätt-ta saker o plocka med dom mellan händerna-suga på sina fötter-sitta minimala stunder-hoppa i hoppgungan :D Hon är så duktig våran lilla Loppa. Vi har nyss ätit plankstek här-jag gjorde en gullig planka till Anton,istället för att spritsa moset runt hela plankan som man ska så gjorde jag ett hjärta,en stjärna o en blomma med mos på hans planka-ett hjärta för att bevisa hur mycket vi älskar honom-en stjärna som säger hur duktig han är o en blomma som visar hur vacker han är. Så nu vakas det efterrätt-chokladmousse-igen,men den här gången ska inte Anton få äta så mycket så han blir illamående! Men nu väntar han så otåligt här på efterrätten så det är väl bäst att gå ut i köket o duka fram.



Den här snygga bilden stal jag från hans fasters blogg :) Va söt!!!



Myser med pappa :) Här är hon bara 2 månader :)



Min fina underbara mamma!!!

Nu har jag lagt upp bilder på dom jag inte kan klara vardagen utan ;)



orkar inte mer nu...

Herregud! Amelia är helt galen! Idag grät hon i en o en halv timme i sträck,det slutade med att jag grät oxå o drog med mig Anton i tårarna me! Blir galen snart!! O pappa Peter han får minsann inte ta pappaledigt han inte för då går tydligen Elektrolux i KK.....O på måndag ska Amelia vaccineras oxå o hon lär ju inte bli gladare av de direkt! Om den där jävla tanden kunde sluta o spöka nångång så jag kan få tillbaka min nöjda solstråle.....Men min älskade mamma slutade tidigare från jobbet o gick ända hit från låååångt in i björkborn,stackaren det tog ju nästan en timme för henne!! O när hon kom hit flåsande o blossig i sitt söta ansikte så hade hon väl vart på konsum o köpt med en amaryllis till mig! Va söt hon är jämt,vet inte vad jag skulle göra utan mamma. Dö förmodligen.....iallafall,hon passade Amelia så jag kunde hänga mina 2 tvättmaskiner jag hade tvättat,så jag hann faktiskt tvätta 5 maskiner idag,Alla Amelias kläder o så lite av våra o massa lakan o så,har ju inte tvättat på typ 2 veckor eftersom jag försöker lära mig att strunta i allt annat när barnet är missnöjt,men de funkar inte längre,varken jag eller Puppis hade nåra rena kläder alls nu så det va tvunget,sen innan mamma kom hade jag Amelia i bärselen lite så jag kunde dola ikring lite,har iaf hunnit dammtorka o skurat badrummet o bäddat rent i sängen idag så imorrn ska jag ta golven o köket hade jag tänkt.....men vi får väl se för jag har feber nu,om jag inte är sämre imorrn så. Anton sa precis nu till mig: Mamma...tänk när det var år 1000....det va längesen de....Ja sa jag det var ett par veckor sen....Aaa sa han,du var väl inte ens påtänkt då?? O då bröt jag ihop av skratt!! Nä sa jag de va jag inte,o då började det....inte ens mormor?? Nää sa jag, Va?? inte ens GUN?!?! Nä du sa jag inte ens Gun....ojoj då var det verkligen läääängesen sa han då! Shit tänkte jag huuur gammal tycker han att Gun är tro?! Vilka funderingar han har alltså! Han är sååå underbar min älskade lilla pojk! Han ska föresten till Elina imorrn o dom ska gå till badhuset o stoja runt,va kul för honom! Tur att han har en helt underbar faster som vill göra så mycket roligt med honom eftersom jag aldrig hinner....men NU SKA JAG JÄVLARANAMMA GÖRA NÅT MED HONOM ENSAM NÅN DAG!!!!!!!!!!!!! Struntar i att jag inte har tid för vi ska ha en son o mamma dag bara vi två ;) Nån får ta Amelia åt mig sen hittar vi på nåt kul bara vi två ;) Mammas älskade prins! Nä nu kom Jerry o hälsade på kanske borde va lite social :)




Då var dopet bokat :)

Japp det kommer äga rum den 14/2 kl. 14.00 i karlskoga kyrka. Vad kul det ska bli :) O vi har även sett ut hennes gudföräldrar men det får bli en överaskning ;) Så nu måste jag göra inbjudningskort,så jag ber igen: NI SOM VILL KOMMA,LÄMNA ERA ADRESSER PÅ KOMMENTARER!! Så vi kan skicka kort. Vi blir ju som sagt 44 personer....
Kommer väl att hyra 39:an o fika i om det är ledigt,för nog för att vi har stort hus nu men så många ryms inte härinne.
Så nu måste vi hämta klänningen för den ska sköljas upp o strykas sen måste jag beställa tårtor,Carro skulle baka några kakor-vad snäll du är ;) Sen får jag höra med Amelias farbror Lars om han vill baka bullar,han erbjöd sig för ett tag sen så ;) Men det löser sig allt. Måste ju beställa tid för dopfoto oxå,det är dyyyyrt kommer jag ihåg,1750 kr för ett sketet litet album....nä har inte tid nu o sitta här får se senare.....

Dop på G

Ja vi har börjat planera Amelias namngivning,om prästen kan så blir det av den 14/2,ja det är alla hjärtans dag o även min o Peters förlovningsdag :) Passar bra att döpa då tycker vi. Så nu måste vi göra/skicka inbjudningskort,måste bara tala med prästen innan vi kan göra dom. Har även kollat runt på lite doptårtor,jösses vilka tårtor det finns!! Men hur ska man kunna få tag på en riktigt fin tårta i den här staden??? Får se hur det blir annars lär väl örebo ha nåt ordentligt konditori får jag hoppas. Sen hoppas jag att dopklänningen som mamma,moster,camilla,jag o mina kusiner har haft passar Amelia. Annars får vi hyra en. Dopet kommer iallafall äga rum i karlskoga kyrka,det blir 44 personer vi ska bjuda. Så alla som vill komma kan väl lämna sin adress på kommentarer så vi kan skicka kort???? Det funkar nu igen att skriva kommentar för det har lillasyster fixat idag :) Det hade ju blivit nåt fel sen vi designa om bloggen men nu är de som de ska igen. Idag åker Diva bort en vecka från oss,en kille som heter Andreas vill prova att ha henne,o funkar det så kanske han skulle ta henne på foder för vi kommer inte att kunna sälja henne o aldrig mer få se henne. Blir bra för både henne o oss,att vi får vara ifrån varann lite.
Inatt har jag sovit typ 3 timmar för Amelia tyckte det va morron vid 5......o låg o tala o gurgla.....jag ammade henne sen somnade hon till slut men då låg hon o sparkade på mig tills jag gav upp vid 8.....då hade jag inte fått sova nåt sen 5 nästan,sen har hon vart sjövild idag bara gnällt o gråtit,STORA tårar föll från hennes små blå :( Men efter en alvedon.lite mat o sen puppe så somnade hon iallafall,förbannade tand som aldrig vill sluta göra ont säger jag bara! Stackars barn! Hittade en bild på en barnkammare igår som jag vill ha.....visade Peter o han sa bara okej får väl låna 20 000 till då så får du en sån till Amelia....men han var ironisk,som tur var egentligen men fy så fin den va!!!!
Vi ska till jysk sen om Amelia är glad o titta på matsalsgrupp,för vårt köksbord ser ut som en lite flugskit i vårat stora kök. Sen ska jag väl kolla om jag hittar det jag söker till vårat sovrum,dvs-överkast,gardiner o nattduksbord. Sen vill jag ha en matta till Antons rum oxå-med Cars så klart ;) Nä ska passa på att vila lite jag med nu när hon äntligen sover lite.....



Den här barnkammarinredningen vill jag ha!!!



Så här snygg blev Anton på skolkortet! Vilken snygging till son jag har ;) Okej,du har oxå hjälpt till Jerry-lik pappa men söt ändå ;)



Här kan man verkligen använda den termen...Lik pappa (så in i h*****e) men söt ändå



The evil Amelia!!! Hon ser halt galen ut!!! hahaha

Hurtbulle

javisst! jag skulle på ljusparty hos Åsa o knallade väl dit :) men det var bara för att Amelia skulle få sova lite o få lite frisk luft,men det tog bara 20 minuter så det var rätt lugnt. Peter fick däremot hämta oss för dom hade typ 200 grader varmt därinne så både jag o Loppan var helt blossiga o svettiga o då är de ju inte så bra att gå ut i kylan. Jag köpte 3 förpackningar med teljus,massa nya goda dofter :) Sen bokade jag ett party med Åsa oxå för hon har börjat sälja nu,den 22 feb kl. 17 är det om det är nån som vill komma :) Skojjigt att Åsa har börjat sälja tycker jag,hoppas att det går bra för henne,lyckönskningar till dig min vän :) Amelia har sin fjärde hemska tanddag idag,hon är så lessen o gnällig o har ingen som helst lust att äta,varken från mig eller maten,tackar faan för att man kan ge alvedon iallafall!! Då blir hon ju lite gladare ett tag. Hon har tillomed vart vaken i tre timmar inatt-mellan 4 o 7 o gnällde,o det har hon aldrig vart förut,men efter bägge pupparna o lite juice o vaggvisor från hennes stjärna så somnade hon fram till 9,hoppas att han sover bättre inatt för Peter ska ju jobba imorrn så jag vill inte be om hans hjälp under natten. Idag har Jerry varit här,han kom vid halv 10 eller nåt imorse för Anton sov ju här,o han hade lovat Anton att komma direkt när han vaknade med hans starwarsspel men det var bara det att när jag o Peter inte såg,så ringde han o väckte sin stackars far istället :) Så Jerry åt frukost här sen lagade vi god mat-kotlett i bit med vitlök i ugnen-potatisklyftor-vitlöksbearnaissås,mmmm va gott det var,sen festade vi till med chokladmousse till kaffet efter maten,Anton åt så han mådde illa. Stackarn,men han tyckte ju det va så gott med mousse :) Just nu sitter Peter o ger Amelia lite juice,hon är helt galen i det för när man tar flaskar så piper hon o visar sitt missnöje med grimaser som inte är av denna värld! Hon kan nog dricka huuuur mycket som helst,nu har hon liksom dragit i sig 150 ml o piper ändå....men det är ju bra att hon dricker iallafall när hon är så dålig på att äta nu när hon har ont. Nä nu ska jag duscha lite sen ska vi se på film,skräckfilm som vanligt....vet inte varför jag tittar på sånt för jag mår bara dåligt sen men ändå vill jag se :) Får skylla mig själv helt enkelt :)



vilken snygging va?! här är Anton drygt 4 år,mammas goding ;)



Lilla Loppan 3 dagar,hemfärd från BB



Ville bara säga tack!

Tack,tack o tack! För dessa underbara skapelser!! Att få så underbara-perfekta-fina-kärleksfulla-vackra barn är det bästa jag fått!! Älskar er så det värker i hjärtat!! Kan inte uttrycka mig nog för att visa min tacksamhet för dessa små liv,dom måste komma från himlen,bara änglar kan vara så vackra! Men dom kom ur mig-o dom är MINA barn,MINA små godingar.MINA alldeles egna personliga ÄNGLAR. Är så djupt innerligt tacksam för dessa välskapta underbara småttingar. Mamma älskar er mest av allt!!!

Anton Erik Bäckman Hägerström 2002-05-05 kl. 14.17-- 50 cm lång, 3555 gram

Amelia Irene Bäckman 2008-08-12 kl. 22.47-- 51 cm lång, 3355 gram

Varför??

Jaa det undrar jag nu- DU som alltid varit så mycket för familjen,DU som alltid gjort allt för oss,DU som älskat oss,DU som vårdat oss ömt,DU som alltid funnits där för oss,DU våran skapare-var är du nu?! Varför?? Varför blev det så här?? Ofattbart,men sant-gone forever :'(


                                                                               





jävlar vad kallt!!!!

Ja visst,21 minus i morse! Tackar Peter för att han har lagat elpatron nummer 2 o bytt cirkulationspump för annars hade vi frusit ihjäl här inne!! Men nu är det varmt o gott härinne! Kollade mätaren nu o den visade -17 brrrr. Ingen promenad med min Ängel idag inte,sist vi var ute när vet var "kallt" -9 grader så fick hon köldeksem på små äppelkinderna,trots overall,mössor,vantar fårskinn o åkpåse i vagnen....Peter kraken fick inte igång bilhärket heller så han fick stå o mecka i kylan,så nu står den på laddning av batteriet,han var helt lilarosa när han kom in så vi drack en varm kopp te tillsammans.
Amelia sover så gott i vagnen här nu-givetvis inomhus! Hon åt från båda på mig sen en hel skål gröt-efter att jag ställt en ljuslykta på huvet o sade-maaaaammmmaaa har en hatt-sen bytte jag till hennes huve o sade-puuuupppppisss har en hatt!! Så höll vi på hela frukosten igenom!! Allt för att vilseleda henne lite för hon tycker det är tråkigt att äta,men då iallafall asgarvade hon högt o ljudligt. Sen bytte vi blöja,jag menar-är det inkomster är det utgifter i form nummer 2,sen somnade hon helt ensam. Igår däremot grät hon nästan hela dagen,en tand håller på att titta fram-dock ser man bara en liten liten vit prick än men det kan nog göra riktigt ont ändå. Så hon fick alvedon igår o då blev hon lite lugnare,sen ville hon absolut inte att jag skulle lägga ifrån mig henne när hon hade somnat för kvällen i min famn,jag smög upp till sängen med henne som vanligt när hon somnar för natten,o lade ner henne försiktigt-vips!! så var hon klarvaken!!! Okej sa vi,bara att ta med henne ner igen,hon gnällde o sen somnade hon igen efter lite amning-jag smög upp igen o vips!! klarvaken igen-men denna gång var ögonen stora som cdskivor på henne. Tog med henne ner igen o lade henne i soffan o svor lite till Peter att jag var så trött o orkade inte mer nu....jag är ju en sån hönsmamma som MÅSTE hålla mitt barn själv när barnet är missnöjt så det kunde ju inte han hjälpa....kraken-Älskar DIG Peter!! Jag fick helt enkelt skylla mig själv när jag stog o "dansade" här igårkväll med ett halvsovande barn i famnen samtidigt som jag så gärna ville se på filmen vi kollade på....tillslut så,med värkande rygg o axlar så somnade min lilla Loppa o fortsatte med det när jag lade henne i sängen vid halv ett inatt. Sen sov hon till halv 8 o ville ha puppe då. Sen gick vi upp :)
Idag kommer Anton,saknar honom så,så jag fick lov att ha honom för Jerry trots att det är pappavecka,den kraken jobbar ju jämt så lite tid till att fixa saker hemma o i garaget tycker jag att han behöver-o om Anton då kan vara här så skonas Jerry av dåligt samvete för att han inte kan leka med Anton....Lilleman förstår inte riktigt att i vuxenlivet fnns det BARA måsten. Idag ska jag nog städa tror jag,blev ju inget med det i helgen för i lördags fyllde ju mamma så vi skulle till henne o äta,så vi hann bara städa bort julen,men dammsugning o dammtorkning o rengöring av golv-kök-badrum väntar på mig. Beror på hur Amelia är i humöret idag annars får det snällt vänta! Det är ju egentligen inte skitigt här men jag är ju rätt pedant,men jag har äntligen lärt mig-efter snart 7 år,att om barnen inte vill vara nöjda så får alla måsten vänta,barnen först sen hemmet o sist jag :) Har under Antons 7 år stressat arslet av mig för att få nåt gjort medans han (när han var mindere,nu går det ju bra) eller Amelia vart nöjd en stund för att få plocka o städa lite,men nu har jag lärt mig,den enda som lider om det är lite bös på golvena är JAG så det kan gott vänta nu tycker jag.
Vårt nya kvällsintresse är att titta på film :) Nu när man kan ladda ner lite nya o titta på menar jag. Några filmer jag starkt kan rekommendera är: The Strangers-baserad på en sann händelse,fy fan säger jag bara. Mirrors-får en konstig känsla i kroppen när man ser deras spegelbild.......Joy Ride Dead Ahead-skräck utan dess like!! Eden Lake-den bästa av dom alla tror jag-fy så grym!! Timberfalls-så jävla sjuk!! Men väldigt bra. While she was out-filmen bevisar hur stark man är som mamma för att få överleva för sina barns skull-i huvudrollen Kim Basinger. Ska sätta mig på Tankafett sen o ladda ner lite fler filmer till våra myskvällar,det finns inget mysigare när det är så kallt o mörkt ute än att tända alla ljuslyktor i hela huset (närmare bestämt 40 värmeljus går det åt) krypa ner i soffan med älskling o titta på läskig film-det är myyyysigt.




Skoj att bada!!!



I mammas famn det känns så bra när lite tröst man vilja ha,man ligger där och är så trygg när någon mot en varit stygg,då stryker mamma ömt ens hår,och sedan lite tröst man får,när ögonlocken kännas tunga så stilla mamma börjar sjunga,nu känns att man är ganska trött-I Mammas famn man somnar sött.
När Anton var bebis ägnade jag mig mycket åt att läsa/skriva dikter....här är en av dom :)



Fick honom nästan att vara still på nyår för att kunna ta en bild-men bilden är suddig så det tyder på att han inte hade tålamod :D



2009

Då var det ett nytt år igen....det kan ju aldrig bli så bra som det förra för då kom min lilla Ängel till världen o vi köpte oss ett underbart hus,men det här året blir nog mycket bra det me. Nyårsafton firade vi med mamma o Johan,vi lagade plankstek o spelade IDOL spelet o sjöng karaoke,det var skoj,barnen var på toppenhumör hela dagen dom me. Anton ville inte vänta längre än till 22 med att smälla alla raketer så det gjorde vu då,Amelia hade så klart hörselkåpor på sig,o hon tittade med stooora ögon på dom fina raketerna. Vid tolvslaget kom Jim o Zacke oxå o ville skåla med oss så vi skålade sen gick mamma-jag-Zacke ut på altanen på övervåningen för att se när alla sköt raketer,ni må tro att det var en uppvisning på 40 minuter!!
Ikväll kommer Elina hit,hon jobbade på nyår så vi ska laga plankstek o ta ett glas vin idag istället :) Hon kommer ikväll nångång. Idag ska ju Anton till Jerry oxå,det kommer bli tomt här,känns som om jag har haft honom mycket längre än vad jag har,men jag träffade ju honom hela julveckan så det kanske är därför,måste låna honom nån dag för vi spelar legostarwars tillsammans,det tycker både han o jag är skoj.
Till veckan ska jag mest ägna mig åt amningen,det har ju strulat så i över en månad nu o jag har fått jättemånga bra tips från amningshjälpen så det är bara att sätta igång,verkar gå bättre om jag ammar henne efter att hon ätit gröt istället för innan som jag har gjort,för imorse fick hon gröt först sen puppe o då åt hon jättebra. En o en halv månad till vill jag amma för då blir hon sex månader o då är det helt okej att sluta.
Idag ska jag tvätta-städa-skura köket,okej-köket är jättefint men fy fan för o göra rent allt rostfritt!!! Osen är det ju högblanka bänkar så det tar en timme att göra det!! Men sen håller det sig snyggt i en vecka så det går väl an. Vi har tagit beslutet att göra oss av med Diva,det funkar inte nu,Peter har inte tid för henne så hon håller på o krypa ur skinnet för att hon är så understimulerad,så vi ska prova att ge bort henne till nån som har tiden hon kräver o funkar det inte så tar vi tillbaka henne o försöker hitta nån annan. Går det inte så får vi tänka om. Divas dumheter smittar ju av sig på Tindra o det är dumt för Tindra har ju blivit jätteduktig sen hon kom till oss,men det är ju skillnad hon kräver inte så mycket stimulans som Diva gör,hon är glad om hon bara behöver gå till postlådan o tillbaka i kylan sen tillbringa resten av dagen i soffan.
Ska lägga upp lite nya bilder nu så ska jag ner i tvättstugan sen.



Tittar på TV med farfar,men farfar verkar mer intresserad av Amelias arm.....



Anton&Amelia med Antons faster Elina,Amelia drog ett solo i IDOL micken



Så gott var det!! Anton lilla planka på gaveln:)



Utrustad för smällare!! Hur söt får man bli?!



Amelia sov in det nya året o det gjorde hon rätt i :) Här är ett par timmar innan tolvslaget.









RSS 2.0