Jag ska skärpa mig

Ja jag borde börja göra det med denna blogg alltså...iallafall skriva lite varannan dag nu har jag ju så där mycket att skriva om igen...så de bara blir dynga i slutändan ändå...

TORSDAGEN

Ja den blev händelserik vill jag lova (tror de va torsdagen iallafall) men iallafall så började dagen som vanligt typ,Anton till skolan mannen till jobbet o jag o Amelia hemma....gick bort o hämtade Anton som vanligt vid elva. Vi hade fått ett blöjprov från Pampers på posten som jag la på bordet i vardagsrummet,sen gick jag ut i köket för att hälla upp en kopp kaffe o hör att Amelia börjar hosta helt hysteriskt så jag sprang in till henne o ser henne med blöjprovet i handen,så jag tar den ifrån henne o upptäcker att det saknas en bit plast från förpackningen så jag sliter upp henne o börjar slå henne i ryggen men ingen plastbit syntes till o hon fortsatte att hosta som en galning,av nån konstig anledning gav jag henne juice att dricka....ringde till vårdcentralen o förklarade vad som hade hänt o dom bad oss komma dit direkt. Ringde Peter o sa vad som hade hänt o att han var tvungen att komma hem o han va hemma på ett ögonblick kan jag lova!! Han trodde hans lilla Ängel skulle dö av plastbiten...väl på vårdcentralen undersökte dom henne noga o konstaterade att hon måste ha svalt den så den skulle komma ut den naturliga vägen....de var nog tack vare juicen,så de blev ett lyckligt slut tack o lov!
På morronen när Anton gick upp så sa han att han hade ont i munnen så jag kollade o visst,han hade en liten blåsa under läppen. Senare på dagen så sa han igen att han hade ont men jag sa att den kommer försvinna ska du se....men ännu senare när vi satt o åt så sa jag nåt till Anton som fick honom att le åt mig o då höll jag på o svimma!!! Blåsan var inte så liten längre....den var i stl som en stor ärta...o alldeles gul/lila...herreminskapare! Fick ringa till tandläkaren som gav oss en tid redan på fredagen. När dom såg den så sa dom att det var en infektion i tanden så den ryckte dom ut,min duktiga lilla pojke rörde inte en min medans dom höll på i munnen på honom!
Eftersom han varit så himla duktig hos tandläkaren så lovade jag honom en leksak från leklådan,han valde ett badmintonset :) Sen gick vi till Guldfynd oxå o köpte en "min första tand" burk som ahn ska förvara tanden i :)
På eftermiddagen så spelade vi badminton tills Jerry kom o hämtade honom. Då åkte jag o Amelia upp till stan för att köpa strumpor till henne....hittade som vanligt lite mer än bara de....;)



LÖRDAGEN


Var det dags för Tivoli,men innan det åkte Peter,jag Amelia upp till stan där det var motordag,tittade runt lite o åkte sen o hämtade Anton sen vidare till Linnéa o lille Kevin som oxå skulle på Tivoli. Vi gick därifrån till nobel men Anton hade ju inte direkt dom bästa skorna på sig (flipflops) så jag fick ringa Jim som fick åka o hämta skor o strumpor till lillemans fötter innan vi kunde gå in på Tivolit.
Vi väntade på honom vid bowlinghallen där även Mariette o Äpplet satt o gassade i solen :) Dom skulle gå med oss på Tivolit.



Väl inne på Tivolit så skulle barnen hoppa hoppborg...stackars lille Kevin som blev mos därinne! Hans hoppande slutade i tårar,men Anton hoppade vidare en stund. Sen fick Peter snällt följa med dom i Harry Potter huset...de gillade dom starkt!!
Sen åkte dom lite mer karuseller o tog lite lotter o Anton kastade boll o vann en nalle :)
Som avslut åkte jag o Anton virvelvinden (tur man har en son som gillar att åka karusell för annars har jag ingen att åka med) vi hade jätteskoj iallafall!! Sen hämtade Jerry Anton för dom skulle äta. Vi åkte till mr James o åt lite vi med...därinne gjorde Amelia nummer 2 i blöjan o jag tror inte att dom har nåt skötrum så Peter bytte på henne i baksätet :D Kvällen blev det bara mys....men inte så mysigt för Anton var ju hos Jerry....




SÖNDAG

Åkte vi till örebro en sväng,jag o Amelia gick på Marieberg medans Peter fick gå i lugn o ro på sina gubbdagis :) Köpte lite förnödenheter till Amelia sen åt vi på Paco´s o sen åkte vi hem igen.
Vi hade bestämt att Diva o Enzo skulle få träffas o leka lite så vi åkte o hämtade honom o hans husse. Men Diva tyckte de va nog tror jag dom andra gångerna dom träffats så hon var mest sur o grinig på honom så han fick nöja sig med att leka med Tindra :)





MÅNDAG

Var vi bara hemma Amelia o jag,fick besök av Jim o Zacke,så söta är dom när dom kommer för att hälsa på Amelia som dom faktiskt är gudföräldrar till ;) Jim busade med Amelia i trädgården,försöket fånga några bilder men bror bara rymde bort från kameran. Jim åkte en sväng men Zacke stannade kvar så hon tog Amelia i vagnen o gick på en promenad så jag fick ta hand om min tvätt i lugn o ro :) Himla snällt av henne.
Senare när Peter kom hem så lagade vi tacos o åt tillsammans,det var trevligt. Dom åkte inte för ens bortåt halv elva...tittade på TV en stund sen blev de natten för oss :)





TISDAG

Var det dags för utvecklingssamtal på skolan,så Amelia o jag mötte upp Jerry på vägen dit. Vår son är ingen ängel längre kan jag säga! Men det hörde till åldern tyckte hans fröken...att inte lyssna o sen att spela totalt oskyldig om man gjort nåt dumt :) Men förövrigt så funkade allt bra o han jobbar på bra i boken sa dom.
Efter mötet så följde vi med Anton o Jerry hem på en fika,sen gick vi hem :)
På kvällen så städade jag med "hjälp" av en sur Amelia,Peter var tvungen att laga bilen så hon fick snällt va me mig när jag städade. Sen badade jag henne,då var hon lite gladare sen var det natten.


ONSDAG

Ja idag har jag varit så himla trött! Passade på att sova när Amelia sov....skulle ha dammtorkat idag men jag orkade bara inte. Jim o Zacke kom en sväng idag oxå o härjade med Amelia....Zacke hade blivit biten av en fågelloppa som nån katt släpat in hos pappa så hon var jättebekymmrad över hur hon skulle bli av med den eftersom den promenerade o bet henne samtidigt,hahahaha!!! Jag hade kul åt henne o hennes bekymmer iallafall! Den flyttade sen efter att den bitit henne på flera ställen...
Amelia har haft ont av sina kommande tänder idag med så hon har sovit dåligt o varit arg mest,gav henne lite Ipren nu till natten så han ska få sova i lugn o ro...eller ja vi får väl se hur det blir med den saken :S


Bjuder på lite söta bilder ;)




Amelia med sin farmor :)








Tävling :)

Hittade en skitcool tävling som jag bara va tvungen att vara med i!







TÄVLINGSREGLER:

*Alla kan vara med och tävla*

För dig med blogg:
Klistra in bilden och även denna text i din blogg och lämna sedan en kommentar här nedan om att du är med.

Glöm inte att skriva adressen till din blogg.


För dig utan blogg:
Klistra in bilden och texten i ett mail och skicka till 5 vänner plus ett till mig ([email protected])

                                                     Lycka till.

                                    Tävlingen avslutas den 30 April


Supertävling!



Hittade en superdupertävling hos Sandrino! Detta urgulliga armband skulle passa så himla bra på Amelia! Får väl vira runt det ett par varv runt hennes pyttelilla handled ;) Amelia håller sina pyttesmå tummar nu ikväll,för kl 21.00 avgörs tävlingen!

8 dagar

Har gått sen jag skrev sist men det är tamigtusan full rulle här! Får dela upp allt litegrann nu för det har hänt rätt mycket :)
I tisdags bar det av in till Camilla,Fredrik o lilla Hedvig,Amelia o jag åkte med mamma i hennes buss,det var allt annat än lätt att få in bilstolen där men till slut satt den så bra att vi knappt fick ur den igen. Det var så kul att träffa lilla Hedvig igen,underbara,rara lilla gumman! Hon var lite ledsen om vartannat men hos moster blev hon tyst o somnade så gott ;)






Lilla goding! Är det konstigt att jag är STOLT moster till denna lilla tös?!





Ny vagn :D

Ja de var vad det blev i onsdags...ja jag vet jag är hopplös men nu hoppas jag att jag har hittat en vagn som både jag o Amelia trivs med,så jag har sålt min scooter o köpt mig en citycross :D i svart&cerise den med för jag älskar verkligen den färgen,o än så länge (den har väl rullat tre mil i min ägo redan) så trivs vi med den. På dagen hade jag  Emma&Nova och Linnéa o Mariette här på besök,alltid trevligt o kul med dom alla :)
Efter att vi hämtat vagnen i Filipstad så åkte vi till Maxi i Kristinehamn för att handla,där blev det som vanligt lite nya kläder till Amelia som bara växer o växer.


Shopping med systrarna :D

Blev det i torsdags. Amelia&jag lämnade stan vid 10 på fm och åkte o hämtade Jennifer,sen åkte vi till Camilla m familj,tankade barnen fulla o knallade in till stan...för er som inte vet så bor Camilla i Vivalla så det är en bra bit till stan. Vi gick o tittade i alla barnaffärer o sen åt vi mumsiga mackor på Subway. Himla trevligt var det att göra nåt tillsammans vi tre systrar. Blev en klänning från Lipfish,en babymössa,villervalla leggings,I Love Daddy bodysuit,Daddys little Angel body,so what?! body,klänning från name it o en filt från name it till Amelia. Riktiga fynd gjorde jag som vanligt :D Det var allt annat än trevligt att gå hem till syster från stan igen för då var vi aningen trötta i benen kan jag lova o stackars Camilla som fick bära Hedvig mestadels för att det senaste hon har kommit på är att INTE ligga i vagnen men hon hade bärselen med sig så det gick väl bra tyckte hon. Basrnen fick en varsinn skallra av moster Jennifer som proppsar på att jämt ge sina systerbarn nåt,tack för den igen :) Väl hemma hos Camilla igen åkte Jennifer o jag hem till henne en stund för jag ville se hur hon bodde,fick ge Amelia alvedon där för hon hade så ont av sina kommande tänder så hon kunde inte äta,när alvedonen verkat så åt hon så vi kunde bege oss hemåt. I bilen pajjade stereon o det gillade inte Amelia så hon sjöng hon istället....tills jag höll på o köra fel för att jag blev så stressad av en gapande,skrikande arg bebis i bilen....så jag slog på musik i min mobil o la den på bilstolen,då slocknade hon direkt :)
När vi kom hem så hämtade vi min man så bar det av till mr James för lite pizza :)
Jag somnade som en stock på kvällen kan jag lova!


Fredag med Anton

Som vanligt hämtade jag Anton på fredagen. Då blev det till att ta igen sig efter dagen innan,så vi tog det bara lugnt o mös lite. Senare kom Linnéa o hälsade på o vi åkte o hämtade ut mitt Me&I paket som hade kommit. Anton o Linnéa härjade som sjutton ute på gårn här haha!


Nytt till Anton

På lördagen blev det stan för att köpa nya skor o kläder till masken :)
Hittade ett par Puma till honom :)
Hittade två par byxor o en luvtröja oxå på Kappahl.
Blev en pyjamas till Amelia oxå med texten: If I don´t sleep,nobody sleep på,haha tyckte den var lite passande faktiskt. Jag köpte faktiskt lite nya kläder jag med o ett par jeans till min man.
På em grillade vi o fick besök av Sofie&Alice o Zacke&(hunden)Carro.
På kvällen klippte jag håret på min man sen drack vi ett par glas vin o bara mös vi två :) Det var supermysigt.


Misslyckat Ljusparty

Blev det på söndagen...med 5 st återbud blev det inte många kvar som kom men som tur är så är det ju Åsa som säljer så jag behövde inte skämmas så himla mycket när de bara blev jag,Sofie o mamma här....men nu var det sista gången iallafall jag hade ljusparty för det är fasen inte kul att stå med fika o mackor redo o sen kommer det ingen,inte så kul faktiskt. Men jag handlade väl typ för tre personer eller nåt,jag tänkte att de va lika bra att köpa på sig nu när jag inte ska ha nåt mer :) Fast på kvällen kpm Zacke upp o gjorde en extrabeställning för hon fick lite panik när jag sa att jag inte skulle ha nåt mer. Tidigare på dagen så var Lars&Gun här,Lars kapade ner lite träd åt oss som vi ville ha bort,jag tog tillfället i akt o lämnade snällt över Amelia till Gun så jag kunde få städa i lugn o ro.
Anton for runt på sina motorredskap som en blådåre härute nästintill hela dagen,så nu är det punka på fyrhjulingen,men Per kunde förmodligen laga det så det löser sig :)
Glömde nästan bort att nämna att jag fick sovmorgon av min man oxå,som tog barnen o klev upp vid 8 medans jag trynade o sov till halv 11...ojojoj de var riktigt skönt att få sova så länge!


Tvättmåndag

Japp,ovanligt va?! Att jag tvättar....eller inte men nu har jag tvättat veckans tvätt så nu blir jag ledig några dagar :) Det är typ tropiskt i tvättstugan för allt som går att hänga på är smetfullt,typ 99% luftfuktighet eller nåt. Men det är så skönt när man har tvättat upp allt för en hel vecka :) Blev inte så mycket mer än så,jo lite lek&bus med mina små förstås ;) På kvällen tog vi fram fonduegrytan o friterade massa gott o sen gjorde vi vitlöksbröd till,det var mumsigt! Natten blev värdelös för min del för Amelia snorade igen o kunde inte sova,nu funderar vi verkligen på om hon inte tål sin huvekudde...får se för nu ikväll fick hon en annan kudde. Jag somnade typ vid 4 o skulle upp med Anton vid 7....jag grät,så trött var jag :( men jag har sovit en stund på dagen idag så jag känner mig fitforfight ändå,hoppas bara att denna natt blir bättre...


Urinvägsinfektion

Ja de har jag lyckats att få :( var iväg i fm o fick mig en penicillinkur,jäkla skit springer på toan som om jag vore höggravid! Med andra ord hela tiden...o ont som fasen gör det :( Men det ger nog med sig snart får jag hoppas.
Senare på kvällen följde jag med Jenny till hennes häst,en liten surgubbe var han,eller ja han ville nog att jag skulle tro det men han spelade bara ;) Det var kul att pyssla lite häst igen för det saknar jag verkligen! Ska med på torsdag igen :)

Bjuder på lite badbilder på stora tjejen som badar själv nu ;)





Våran stora tjej har lärt sig att klappa händerna nu :) Va glad hon blir när man klappar med henne. Stora tjejen har oxå lärt sig att springa i gåstolen,o öppna lådor o skåp dansar gör hon oxå mer än gärna....nu går det undan med henne alltså.




Nej nu blir det natten,ska på V.I.P kväll på ÖB imorrn för min moster jobbar där o släkt till dom som jobbar där är bjudna på V.I.P kväll :D


Fullt upp

Ja vi har haft fullt upp....ska försöka sammanfatt det vi har gjort under en veckas tid.
I måndags var vi på Me&I party hos Sofie, köpte en kalastunika med matchande scarf till Amelia och bokade ett eget party som jag ska ha den 1 juni...eftersom jag inte kunde köpa allt jag ville nu :)
Vi har även hunnit med att gå på öppna förskolan på påskfest i tisdags,det blev sång,tårta och godis för barnen där. Anton var oxå med,han sjöng och åt tårta och godis :)
Som vanligt har vi spenderat mycket tid Emma m. familj,alltid lika trevligt!
Anton åkte till Jerry redan på torsdagkväll för dom skulle åka tidigt fredagmorron till ELMIA för att titta på bilar,så för första gången har jag firat påsk utan min lilla snygging....eftersom Anton inte var här under påsken så pyntade vi inget alls. Men han var här igår o letade efter sitt påskägg som den kluriga påskharen hade gömt nånstans ;) Haren hade lagt det bakom teven,vilken klurig en! Anton hittade förstås ägget på max 2 minuter!
På långfredagen höll vi på lite i trädgården...som är helt förfallen!! Flera veckors arbete är det för att få ordning på den....men men,bara att arbeta o stå i! Sen kom mamma&Johan oxå för att ge Amelia hennes påskpresent,hon fick en kacklande höna :) Anton fick ett stort påskägg med godis. Senare på eftermiddagen bar det av till farmor/svärmor på fika,Daniel&Åsa o barnen var där,Micke&Tim o Bengt o Susanne,skoj att träffa (nästan) allihopa samtidigt,även farfar/svärfar var hemma en stund.
På påskafton åkte vi till min moster m. familj till deras stuga,Linnéa o Malin red påskkärring på deras häst Aaron,han var så fin med fjädrar i manen o svansen :) Amelia hälsade på nåra hästar,hon skrattade o kvittrade när dom kom nära henne.
På eftermiddagen tände vi grillen och grillade fläskfilé,champinjoner och majskolvar, vi åt ute i trädgården,medans maten låg på grillen passade jag på att greja lite i trädgården även då.....som jag sa,evighetsarbete!
På kvällen fick vi Emma m. familj på besök,vi var nog ganska trötta bägge två för vi skrattade åt precis allt!! Haha!
Igår var det trädgårdsarbete och städning som gällde hela dagen...först städade jag härinne sen bar det ut i trädgården med häcksaxen i högsta hugg! Vi passade på att grilla lite igår oxå när vädret var så fint! Amelia hade premiär i gungan,det gillade hon!
Idag blir det mer fix i trädgården,börjar fundera om det finns nån ände på allt arbete där ute....
Tror att jag har fått med det mesta som har hänt lite kortfattat iallafall:)




I måndags hann vi med att gå till en lekpark,Anton svischade runt på cykeln! På hemvägen blev det glsstop vid konsum.




























I morgon bär det av in till Camilla m. familj,äntligen ska jag få träffa min underbara systerdotter igen!
Bjuder på några bilder på henne,Camilla skickar bilder på Hedvig regelbundet som tur är :)








I Love Organic Lundmyrfilt!

Kolla in denna toppen tävling som Bambii har! Hos henne kan man vinna en Lundmyrfilt från Barntyger.se






Håll era tummar att denna fina filt hamnar i Amelias Lundmyrsamling!!


Dom senaste dagarna

Ja de var ett tag sen jag skrev nu igen...men i söndags var vi på Barnmässa i Karlstad och efter det IKEA.
Blev en fin klänning från Villervalla+matchande mössa till Amelia på mässan,men ojojoj vad mycket billiga kläder dom hade där! Så fick vi en massa varuprover på olika barnsaker oxå förstås ;)
På IKEA blev det nåra lampor till Antons rum,cafémöbler till nedre altanen o lite mer småplock :)
I måndags hade Linnéa o jag en heldag med sällskap av Mariette,det var trevligt. Senare på kvällen var det dags för parning nummer 2 på Diva,iiiiiiiiiskallt var det att stå o glo på dom när ingen av dom visste vad dom egentligen ville men tillslut så,efter sisådär en o en halv timma i bitande kyla....På kvällen var Jim & Zacke här o vi kollade på film,det var ett tag sen,men mysigt hade vi :)
Igår hade jag tvätt&städdag,fast egentligen har jag nog lite av det varje dag...
Idag har Emma&Nova vart här så barnen har lekt en massa,Nova har dansat i gåstolen,åh så söt han var!! Amelia har som vanligt mest glidit ikring ÖVERALLT o fingrat på typ ALLT. Hon har sovit oxå en stor del av dagen ute på altanen,för hon är så hostig så frisk luft är det enda som hjälper,så hon sov nog närmare tre timmar här på eftermiddagen tror jag. I förmiddags fick vi åka till läkaren med Amelia för hon hade nåt slags kruppanfall igårkväll...hon hostade i nästan två timmar i sträck,o så fort hon hade hostat klart så låste sig andningen på henne en stund så jag var på min vakt hela natten ifall men skulle behöva springa ut med henne,men de gav med sig tillslut. Hon kan få molipect om vi tycker att det behövs men frisk luft ger vi henne hellre,vi får se hur det går nu inatt,kraken. Dom tog en näsodling på henne oxå för att kolla lite extra eftersom hon är så himla snorig nu,stackars min lilla bebis hon skrek som bara den när dom petade henne i lilla näsan med provpinnen!! Men som plåster på såren fick hon välja ett bamsemärke,o han valde Jaaanssson så klart ;)
Nä nu ska jag gå o sova ifall det blir ännu en jobbig natt....
Lägger upp kollage på  nya fina kläderna vi köpte på mässan :)


RSS 2.0